يکي از مواد غذايي فوق العاده مفيد براي بدن ماهي است. کارشناسان مجله سلامتي راستينه، مصرف دوبار ماهي را در طول هفته توصيه مي کنند. با ما همراه باشيد.


روغن ماهي


روغن ماهي با روغن کبد ماهي چه تفاوتي دارد؟


پاسخ : روغن کبد ماهي از کبد نوعي ماهي به نام ماهي کد (Cod Liver Oil) گرفته مي شود. ماهي کد مقدار زيادي روغن داخل كبد خود دارد که سرشار از امگا3 است، ولي روغن ماهي، روغني است که از کل بافت ماهي استخراج مي شود که البته آن هم حاوي امگا3 است. بويي هم که ماهي يا روغن آن مي دهد به واسطه وجود امگا 3 است.


روغن ماهي


به چه کساني توصيه مي شود و مکمل شان را بايد در چه شرايطي و به چه مقدار مصرف کرد؟


روغن ماهي يا روغن کبد ماهي به صورت قرص و شربت در داروخانه ها موجود است و افرادي که در رژيم غذايي شان از ماهي استفاده نمي کنند، مي توانند با نظر پزشک از قرص ها يا شربت هاي آن بهره مند شوند. البته ترجيح اين است که هميشه مواد مغذي را با مصرف مواد غذايي به بدنتان برسانيد، نه مصرف مکمل آنها. نکته مهم ديگري که بايد بدانيد اين است که افراد مبتلا به مشکلات انعقادي خون يا کساني که وارفارين يا داروهاي ضدانعقاد استفاده مي کنند بايد از مصرف دوز بالاي روغن ماهي بپرهيزند زيرا روغن ماهي با داروهاي ضدانعقادي تداخل دارد. افرادي که روند انعقاد خونشان کند است يا در اثر جراحت خونشان دير بند مي آيد نيز بايد در مصرف روغن ماهي محتاط باشند و روغن ماهي را زير نظر متخصص تغذيه مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند، اما مصرف روزانه خود ماهي براي اين افراد مشکلي ندارد. روغن ماهي يا روغن کبد ماهي علاوه بر امگا3 حاوي ويتامين A و ويتامين D نيز است بنابراين مصرف دوز بالاي آن مي تواند به دليل تجمع اين ويتامين ها در بدن مسموميت زا باشد. به همين دليل ما معمولا مصرف خودسرانه روغن ماهي را به صورت مکمل توصيه نمي کنيم و تمام مکمل ها بايد حتما با نظر متخصص تغذيه استفاده شوند تا اگر فردي دچار کمبود اين اسيدچرب بود، با توجه به شرايطي که دارد و با نظر متخصص تغذيه و ميزان دوزي که برايش تجويز مي شود از آن استفاده کند. باز هم توصيه مي شود اگر فردي بتواند هفته اي 2 تا 3 وعده از خود ماهي استفاده کند بسيار بهتر از مصرف مکمل آن خواهد بود. مصرف مکمل امگا3 براي افرادي توصيه مي شود که ماهي دوست ندارند يا از طعم و مزه آن خوششان نمي آيد و نمي توانند آن را بخورند. لازم به ذکر است اسيدهاي چرب بلندزنجير با عناوين اختصاري EPA و DHA بيشتر در روغن ماهي يافت مي شوند که وجود آنها در بدن براي سلامت کلي بدن و به خصوص در دوران جنيني براي رشد و ساخت سيستم عصبي جنين مورد نياز است. متاسفانه بدن ما قادر به ساخت اين اسيدهاي چرب بلند زنجير نيست بنابراين مجبوريم آنها را از راه خوردن غذاهاي دريايي به بدنمان برسانيم.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سایت لوازم خانگی آموزش سئو و بهینه سازی وب سایت با جدیدترین متد روز درایران رادیو جوان William Sally شعرها وعاشقانه های شبنم حاتمی اعداد ذهن وبلاگ رسمی آثار وحید ضیائی دوربين مداربسته / تکنولوژي و اخبار دوربين مداربسته / نصب دوربين