تمام آنچه که بايد در مورد شربت اشتها آور کودکان بدانيد


گاهي اوقات کودکان ميل به خوردن هيچ غذايي ندارند و دچار بي اشتهايي مي شوند که در پي آن دچار کاهش وزن و ضعف مي شوند. برخي از والدين در اين مواقع مي خواهند بدانند که دادن شرب اشتها آور به کودکان خوب است يا خير؟ در اين مقاله از دکتر سلام در مورد شربت اشتها آور براي کودکان اطلاعاتي را آماده کرده ايم. با ما همراه شويد.


گاهي کودکان ميل به خوردن غذا و ساير مواد خوراکي ندارند و همين امر موجب از دست دادن وزن و ضعيف شدن آنها ميشود که اين موضوع مادران را بسيار نگران مي کند.در اين حالت مادران مي خواهند بدانند که چه شربتي به کودک ببايد داد تا اشتهايش باز شود،در اين مطلب براي شما هرآنچه که در مورد شربت اشتهاآور براي کودکان بايد بدانيد گردآوري نموده ايم.


چگونگي افزايش اشتها با داروهاي اشتها آور


معمولا داروهاي اشتها آور نوعي آنتي هيستامين هستند که يکي از تأثيرات آن افزايش اشتها است. براي مثال داروي آنتي هيستامين و ضد آلرژي سيپروهپتادين، داروهايي است که براي درمان آلرژي هاي غذايي، فصلي، خفيف پوستي، و آلرژي هاي مربوط به خون و پلاسما تجويز مي شود. سيپروهپتادين يکي از معروف ترين داروهاي است که براي افزايش اشتها مورد استفاده قرار مي گيرد، در حالي که تأثير آن بر اشتها تنها يکي از عوارض اين دارو است، و همانطور که گفته شد کاربردهاي سيپروهپتادين چيز ديگري است.


عوارض داروهاي اشتها آور بر کودکان


سيپروهپتادين بر دستگاه اعصاب مرکزي اثر مي گذارد و باعث بروز عوارض متعددي مي شود. عوارض داروهاي اشتها آور بر سلامت کودکان عبارتند از: گيجي، خواب آلودگي، نداشتن تمرکز، نخوابيدن کودک به علت هيجان زياد، بي قراري، تپش قلب، کاهش فشار خون، اثر بر عملکرد کبد، اسهال، يبوست، و استفراغ. در صورت مصرف بيش از حد و بروز مسموميت، اختلال دفع ادرار و کاهش هشدارهاي مغزي نيز مي تواند از ساير عوارض اين داروها باشد. مصرف زياد اين دارو در کودکان مي تواند منجر به توهم، مشکل هاي قلبي، ريوي، و حتي مرگ شود.


سن مجاز مصرف داروهاي اشتها آور براي کودکان


مصرف داروهاي اشتها آور در کودکان زير 2 سال از سوي سازمان غذا و داروي آمريکا (FDA)ممنوع اعلام شده است. اين نوع داروها در کودکان 2 تا 4 سال نيز به دليل احتمال ايجاد مسموميت مجاز نيست. کودکان بالاي 4 سال، تحت نظر پزشک، و براي مدت کوتاه مي توانند از اين داروها استفاده کنند.


چگونگي افزايش اشتها با داروهاي اشتها آور گياهي


داروهاي اشتها آور گياهي معمولا از عصاره گياهان يا ميوه ها تهيه مي شوند. مصرف اين گونه دارو ها خطري ندارد. مثلا اگر دارو از عصاره انار تهيه شده باشد، به دليل ترش بودن کودک احساس گرسنگي خواهد کرد. با اين حال مصرف خودسرانه و طولاني مدت داروهاي گياهي نيز به هيچ عنوان توصيه نمي شود. در صورت نياز به مصرف اين نوع داروهاي گياهي به متخصص طب سنتي مراجعه کنيد.


علل مختلف بي اشتهايي کودکان


بي اشتهايي ممکن است دلايل بسياري داشته باشد. از جمله دلايل بي اشتهايي مي توان به عفونت، دندان در آوردن کودک، تب، اسهال، بيماري هاي هورموني، تيروئيد، ديابت، کم خوني، فقر آهن، کمبود روي، کمبود ويتامين D3، عوامل ژنتيکي و … اشاره کرد. تشخيص علت اين بي اشتهايي بسيار ضروري است. زيرا اگر کودک به يک عفونت ادراري ساده مبتلا شود، حتي استفاده از داروهاي اشتها آور گياهي مي تواند علائم بيماري را پنهان کند. در اين صورت ممکن است روند تشخيص بيماري در کودک به تعويق بيفتد و زماني متوجه بيماري شويد که ديگر خيلي دير شده است.


در سال اول کودک بسيار سريع رشد مي کند. به گونه اي که در پايان 3 سالگي وزن کودک به 3 برابر وزن هنگام تولدش مي رسد. و قدش هم بين 25 تا 30 سانتي متر رشد مي کند. اما در سال دوم، رشد کودک به نصف اين ميزان مي رسد و در سال سوم، رشد قدي و وزني سرعت زيادي ندارد. در حقيقت بعد از 3 سالگي فرآيند رشد به گونه اي است که اگر کودک در سال 8 سانتي متر قد کشيد و 2 تا 3 کيلوگرم وزن اضافه کرد، عالي ترين رشد را داشته است.


اشتباه مادران در غذا دادن به کودک


متاسفانه بسياري از مادران به زور، با دادن پاداش، يا شيوه هاي نادرست ديگر، بچه را وادار به خوردن غذا مي کنند. با اين کار سيستم طبيعي رفع نياز کودک را به هم مي ريزند و کودک از غذا خوردن متنفر مي شود يا خاطره بدي از آن در ذهنش باقي مي ماند. برخي از مادران نيز براي افزايش اشتهاي کودک، انواع مکمل هاي مولتي ويتامين و يا شربت هاي اشتها آور به خورد کودک مي دهند.


داروهاي اشتهاآور گياهي چه عملکردي دارند؟


داروهاي گياهي اشتهاآور که عمدتا در کودکان مورد استفاده قرار مي گيرند، معمولا عصاره اي از گياهان يا ميوه هاست؛ مانند عصاره انار که تاثير سوئي روي کودک ندارد و عملکردش مثل اين است که شما يک ماده ترش به کودکتان بدهيد که قطعا بعد از آن بچه احساس گرسنگي مي کند.


تصور کنيد شما کي ليوان آب انار بخوريد يا رب انار را خالي مصرف کنيد، مسلما بعد از آن ضعف مي کنيد و نياز داريد يک ماده خوراکي بخوريد تا ضعفتان برطرف شود. عملکرد اين داروها نيز به همين صورت است.


آيا داروهاي گياهي افزايش اشتها کم عارضه تر هستند؟


ساده ترين و بي خطرترين خوراکي سودمند همان آب است، اما اگر آب را هم زياد و بي رويه مصرف کنيم، باعث مي شود تمام املاح و مواد ضروري بدن رقيق و از بدن دفع شوند، بنابراين مصرف هر دارو و حتي ماده غذايي بايد به اندازه باشد. مصرف خودسرانه و طولاني مدت اين داروها اصلا توصيه نمي شود و بايد حتما براي مصرفشان با پزشک م کنيد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اشتها ,کودکان ,کودک ,داروهاي ,مصرف ,گياهي ,داروهاي اشتها ,افزايش اشتها ,مورد شربت ,داروهاي گياهي ,شربت اشتها ,عوارض داروهاي اشتها ,چگونگي افزايش اشتها
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Stan حفاظ شاخ گوزنی خوان خرد خداوندی Renee ونوس گرافیک باشگاه تخصصی والیبال ثامن فاروج بنستان آنلاین دختری از جنس باران فروشگاه اینترنتی استیل کالا عکاسی ماکرو