زايمان يکي از مهمترين و پراسترس ترين ساعات يک مادر است. به همين علت است که انتخاب نوع زايمان از اهميت ويژه اي برخوردار بوده و مادر و پدر بايد تصميم بگيرند که چه روشي را براي زايمان برگزينند. در يکي از پست هاي سايت ايران عسل در مورد عوارض و فوايد زايمان طبيعي صحبت کرديم و حالا قصد داريم به سزارين بپردازيم


سزارين


نوعي عمل جراحي است که در آن با برش دادن بخشي از پوست شکم، رحم باز شده و بعد از اينکه مادر تحت بيهوشي عمومي قرار مي گيرد يا از ناحيه کمر بي حس مي شود، جنينش به دنيا مي آيد.


عوارض کوتاه مدت سزارين:


1- ميزان خونريزي: هزار و حتي 2 هزار سي سي. در خانم هايي که دوقلو يا چند قلو باردار بوده اند، خونريزي بيشتر اتفاق مي افتد. براي اين خانم ها هميشه بايد خون آماده در اتاق عمل وجود داشته باشد.


2- عفونت: در سزارين نسبت به زايمان طبيعي به دليل وجود محل برش از درصد بالاتري برخوردار است.


3- بيهوشي: ممکن است مادر نسبت به داروهاي بيهوشي از خود حساسيت نشان دهد. مشکلات ريوي و تنفسي پيدا کند. حتي احتمال دارد دچار سردردهاي شديد هم بشود.


4- فشار خون بالا


5- چسبندگي داخل رحمي: در سزارين بعدي، وقتي پزشک زائو را تحت عمل جراحي قرار مي دهد، جنين خارج مي شود اما جفت نه؛ چرا که جفت داخل عضلات رحم فرو رفته است. به همين علت پزشک مجبور مي شود رحم را براي جلوگيري از مرگ مادر از شکم خارج کند.


6- صدمه به احشاي داخل شکم مادر در هنگام سزارين


7- تشکيل ه در عروق پاها: اين ه همراه با قرمزي و تورم است و عوارض ريوي ايجاد مي کند. اگر اين ه درمان نشود، وارد جريان خون شده و آمبولي ريه مي دهد. در نتيجه آمبولي ريه هم بيمار دچار تنگي نفس مي شود و در خانم ها بسيار کشنده است. اين ه در خانم هاي چاق، کساني که زايمان سزارين زيادي داشته يا زياد استراحت کرده اند، ديده مي شود.


8- ارتباط نوزاد و مادرک عدم موفقيت کافي در شيردهي و گرفتن سينه مادر توسط نوزاد


 


عوارض بلند مدت سزارين:


1- دير تر جمع شدن رحم: در سزارين بيشتر است و علل مختلفي دارد. استفاده از داروهاي بيهوشي، داشتن فيبروم هاي رحمي، خانم هايي که جنين درشت داشته يا دوقلو يا چند قلو باردار بوده و سزارين کرده اند.


2- عفونت محل سزارين: در کساني که کيشه آبشان پاره شده است يا درگير ترشحات عفونت شده اند و علائمي مثل تب، قرمزي، تورم و خروج ترشحات چرکي از محل برش دارند. با اين عوارض مادر نياز مجدد به بستري شدن دارد.


3- ضايعات ي: چون ترشح شير در مادراني که سزارين کرده اند، ديرتر اتفاق مي افتد، بنابراين ضايعات ي همچون زخم شدن نوک ها يا التهاب ها در آنها بيشتر ديده مي شود.


4- افسردگي


5- ناباروري ثانويه


 


عوارض براي نوزاد:


1- عواقب کوتاه مدت سزارين: کم وزني، نياز بيشتر به مراقبت هاي ويژه، عدم تکامل دستگاه گوارش، زردي و اختلال تنفسي


2- عوارض درازمدت سزارين: بيشتر به آسم، ديابت و چاقي مبتلا مي شوند و خود چاقي زمينه ساز بروز بيماري هاي قلبي – عروقي و انواع سرطان ها خواهد بود.


 


مزايا سزارين


1- ميزان درد زايمان براي سزارين: در زايمان طبيعي درد پيش از زايمان و پس از آن ديده مي شود اما درد سزارين عمدتا پس از زايمان در محل برش حس مي شود و به کمک مسکن هاي تزريقي و خوراکي مي توان آن را رفع کرد.


2- ميزان استرس در سزارين: کم


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

راز گل سرخ nik952148.parsablog.com تو نیکی می کن و در دجله انداز دل نوشته هام simin.m نمايندگي تعمير لوازم خانگي ازدواج موقت پارسیان بررسي تخصصي بازي ها کامپيوتري Kimberly